Szauna

A szaunáról

A szauna finn “találmány”, és több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Szülőföldjén, Finnországban több mint kétmillió szaunát tartanak számon, ami jól mutatja, hogy mind a mai napig a finn kultúra élő eleme. A szaunafürdő egyszerre kikapcsolódás és felfrissülés, egészségünk megóvását segítő pihenés, amely rendkívül jótékony hatással van a testre és a lélekre egyaránt. A szauna rendszeres használata tudományosan is bizonyított módon segít a stressz oldásában.

 

Hogyan szaunázzunk?

Egy finn közmondás szerint: Amíg a lábaid a szaunába visznek, addig könnyen ki is hoznak onnan. Egyértelműen bizonyított, hogy a szauna egészséges, ha helyesen alkalmazzuk. A finn szauna titka a csekély, kb. 5 %-os páratartalomban rejlik. A száraz, forró levegőben izzadni kezdünk, és a test a párolgással hűti magát. Az izzadással általában 400-800 g nedvességet vesztünk, amely nemcsak vizet tartalmaz. Az izzadság ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek állandóan pótlódnak a zsírszövetekből, iyen módon tehát az egész test salaktalanítódik.

Ha Ön tökéletesen ki akarja használni a szaunázás összes jótékony hatását, kérjük, tartsa be az alábbiakat. A szaunázás megkezdése előtt ajánlott az alapos zuhanyozás. Állítsuk be a kívánt hőmérsékletet, amely 50 és 110 °C között lehet. Az általánosan használt 70-90 °C-os hőmérséklet a legkellemesebb. Maradjunk a szaunában addig, amíg azt közérzetünk elfogadja, majd lépjünk ki és hideg vízben mártózzunk meg, vagy zuhanyozzunk le. Ezt többször is megismételhetjük. A szaunát lehet szárazon és nedvesen is használni, ha nedvesen akarjuk élvezni, akkor a kályha felforrósodott köveit a dézsánkban előre bekészített vízzel fakanál segítségével locsolhatjuk. Vigyázat! A locsolás nyomán felcsapó gőz veszélyes, könnyen leforrázhat bennünket, ezért egyszerre kis mennyiséget öntsünk a kövekre, illetve a fakanál végét fogjuk. Ha úgy érezzük, tökéletesen felfrissültünk, megnyugodtunk, fejezzük be a szaunázást azzal, hogy egy kellemes szobában pihenünk néhány percet, időt hagyva testünknek a normális testhőmérséklet visszanyerésére, és bőrünknek a pólusok összehúzódására.

Szaunánk 2 lépcsős, tehát egyszerre kb. 8 fő fér el kényelmesen. Rögtön mellette található a hidegvizes pezsgőfürdőnk, melyért külön nem kell fizetnie! A kettőt együtt alkalmazva megszabadulhat a méreganyagoktól és egészségessé tehei bőrét, keringését, egész szervezetét.

 

Hideg vizes merülő fürdő

Pezsgőfürdőnk hidegvizes, tehát szaunánkkal együtt alkalmazva tökéletes! Éppen ezért áruk is egyben értendő. Egyszerre kb. 5 személy fér el kényelemesen a fürdőben, amely rögtön a szauna kijáratánál található. Használja Ön is bőre egészségért!

 

Szauna nyitvatartás

Hétfő 18:00-21:00

Szerda 18:00-21:00

Péntek 18:00-21:00Árak

1 alkalom szauna 1 000 Ft
1 alkalom kondi + szauna 1 500 Ft