Do-in

Harmonizáló meridiántorna

A keleti gyógyászat szerint életenergia (japánul kí) áramlik bennünk, amelyeket energiapályákon, azaz meridiánokon keresztül szólíthatunk meg. Harmonikus áramlása biztosítja egészségünket.

A do-in meridiántorna a japán shiatsu gyógyító masszázs kiegészítő mozgásrendszere. A shiatsu az, amikor egy terapeuta akupresszúrás és meridián masszázs formájában harmonizálja ezeket az energiapályákat, valaki másnak a testében. A do-in-nal mi, saját magunkon végezhetjük el ugyanezt!

Egymásra épülő gyakorlatok sorozata, mozgásrendszer, mely nyújtásokból, kitartott mozdulatokból, finom ütögetésekből, kopogtatásokból, önmasszázsból áll. Mindig a meridiánpályákat nyújtjuk, szabadítjuk fel. A gyakorlatok végzése közben nagyon fontos, hogy koncentráljunk a légzésünkre. Alapvetően egy laza tornagyakorlatsorhoz hasonlítható, de a do-in végzése közben belső figyelmünkkel segítünk, hogy a gyakorlatok hatékonyak legyenek. Olyan ez, mint egy aktív meditáció. Befelé fordulunk, lecsendesedünk, de közben különböző mozdulatokat végzünk. Erősítjük a testtudatosságot. A do-in gyakorlatok végzésekor sok embernél hatalmas előrelépés, hogy önmagát megérinti, megkopogtatja csontjait, végig simítja izmait, akupresszúrás pontokat keres és érint magán. A gyakorlatok közben végig megyünk a meridiánokon, aktivizáljuk, harmonizáljuk azokat. Újra felfedezzük, megismerjük saját testünket. Fejlesztjük testi önismeretünket.

Számos gyakorlatsor létezik. Minden órán kicsit másként végezzük őket, attól függően, testünk mely területeivel, mely szerveinkkel szeretnénk foglalkozni. Kíméletesen átmozgatjuk az ízületeinket, ellazítjuk izmainkat, átnyújtóztatjuk és átlélegeztetjük gerincünket, egész testünket. Tudatunk megnyugszik, testünk ellazul és felfrissül. Csendben, zene nélkül tornázunk. Csak magunkra figyelünk. Bármely korosztály végezheti, hisz a gyakorlatokat nyugodt tempóban, testünk határait, befogadó képességét figyelembe véve végezzük. Együtt gyógyul a test és a lélek.

Várlak Benneteket közös do-in gyakorlásra!

Vass Éva – gyakorlatvezető

 

Hely:                     Budafok Fitness – Aerobic terem

Időpont:                Minden pénteken 10.00-11.00 óráig

Díj:                        1 alkalom – 1500 Ft; 5 alkalmas bérlet (6 hétre) – 6500 Ft

 

Elérhetőségeim:

Mobil:                   30/990-1031

E-mail:                 evavass1223@gmail.com

Facebook:            Vass Éva – Do-in, öngyógyító, harmonizáló meridiántorna

https://www.facebook.com/doinvasseva/?modal=admin_todo_tour